Tätä herkkua tekee mieli aina syksyllä ja talvella. Kumma miten tietyt ruoat maistuvat tosi paljon paremmalta talvella ja toiset kesällä.
Parasta käristystä mitä olen koskaan syönyt, olen saanut useita kertoja Enontekiöllä, jossa asuu rakkaita ystäviämme. Terveiset teille, jos tätä luette!
Tämän voi toki tehdä pienemmäksikin, mutta kun meillä on monesti niin monta suuta ruokaa odottamassa, teen tällä ohjeella. Lisäksi haudutusaika on pitkä ja käristys säilyy joitain päiviä loistavasti jääkaapissa.
1,5 kg poronkäristyslihaa
voita
3 dl vettä
1 1/2 - 3 rkl suolaa
katajanmarjoja n 5-8
rouhittua mustapippuria
Sulata voi padassa ja ruskista lihat erissä. Kun lihat ovat ruskistuneet, lisää vesi ja katajanmarjat. Kun vesi kiehahtaa, anna hautua 2-3 tuntia levyllä tai uunisssa (125-150C) kannen alla. Lisää vettä tarvittaessa. Suola lisätään hautumisen loppuvaiheessa.
Tarjoa herkullisen pottumuussin ja puolukkahillon (tietenkin itsetehdyn) kera. Puolukkasurvos on myös hyvää ja herkkukurkut.
Kommentit