Ohje on valion vanhasta kirjasesta mukaeltu. Ihanaa alkukeittona tai kevyenä ruokana muuten vaan.

5-6 annosta

1 omena

1 sipuli

1/2 rkl currya

1-2 rkl voita

1 rkl jauhoja (esim.gluteenittomia  Semperin hienoja jauhoja)

1 1/2 lihaliemikuutiota

6 dl vettä

4 dl maitoa (laktoositon)

200 g keittokinkkua

1 prk ranskankermaa (laktoositon)

1 rkl konjakkia (en laittanut)

ripaus mustapippuria

tarjoiluun:

1 omena

2 tl sitruunanmehua

1/2 dl hienonnettua persiljaa

Hienonna omena ja sipuli. Kiehauta omena- ja sipulisilppu voissa. Lisää jauhot ja murennetut liemikuutiot. Kaada päälle vesi samalla sekoittaen. Anna kiehua muutama minuutti. Lisää maito sekä hyvin ohuiksi suikaleiksi leikattu kinkku ja kuumenna. Sekoita keittoon ranskankerma (ja mausta konjakilla) ja mustapippurilla. Kuumenna, älä keitä. Leikkaa omena pieniksi kuutioiksi. Valele kuutiot sitruunanmehulla. Ripottele omenakuutiot ja persiljasilppu keittoon. Tarjoa patongin tai sämpylöiden kera (gluteeniton).