Tämä on luokkaa kuivakakut. Ihan hyvän makuinen, hieman erilainen raparperi"kätkö". Perinteinen piirakka tai torttu on toki kosteampi, mutta tätä voi tarjota vaniljakastikkeen tai jäätelön kera. Vaihtelun vuoksi olen tätä tehnyt jo joinain keväinä. Ohje on muistaakseni keväältä -06 Anna-lehdestä.

1242754802_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1242754823_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

200 g margariinia

2 dl sokeria

3 munaa

3 dl vehnäjauhoja (minä käytin semperin hienoja jauhoja)

2 tl leivinjauhetta

1 tl kardemummaa

4-5 dl raparperipaloja

pinnalle: 75 g sulatettua voita

3/4 dl sokeria

2 dl rouhittuja manteleita tai hasselpähkinöitä

Vatkaa sokeri ja pehmeä rasva keskenään. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Voitele ja korppujauhoita pyöreä irtopohjainen kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja ripottele päälle raparperipalat. Paista kakkua ensin 175C n. 40 min. Sekoita pinnalle tulevat aineet keskenään ja lisää seos kakun pinnalle. Jatka kypsennystä vielä 15-20 min. tai kunnes kakku on tikulla keskeltä koitettaessa täysin kypsä. Tarjoa kakku jäätelön tai vaniljakastikkeen kera.