Tämä on luokkaa kuivakakut. Ihan hyvän makuinen, hieman erilainen raparperi"kätkö". Perinteinen piirakka tai torttu on toki kosteampi, mutta tätä voi tarjota vaniljakastikkeen tai jäätelön kera. Vaihtelun vuoksi olen tätä tehnyt jo joinain keväinä. Ohje on muistaakseni keväältä -06 Anna-lehdestä.
200 g margariinia
2 dl sokeria
3 munaa
3 dl vehnäjauhoja (minä käytin semperin hienoja jauhoja)
2 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
4-5 dl raparperipaloja
pinnalle: 75 g sulatettua voita
3/4 dl sokeria
2 dl rouhittuja manteleita tai hasselpähkinöitä
Vatkaa sokeri ja pehmeä rasva keskenään. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Voitele ja korppujauhoita pyöreä irtopohjainen kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja ripottele päälle raparperipalat. Paista kakkua ensin 175C n. 40 min. Sekoita pinnalle tulevat aineet keskenään ja lisää seos kakun pinnalle. Jatka kypsennystä vielä 15-20 min. tai kunnes kakku on tikulla keskeltä koitettaessa täysin kypsä. Tarjoa kakku jäätelön tai vaniljakastikkeen kera.
Kommentit