Tämän jutun omistan ihanille läheisilleni: Ullalle joka 70-luvulla "keksi" ohjeen Mestarikokki resepteistä, sekä Peter Panille ja Samu Sirkalle. Ja näitähän on tehty...

1825096.jpg

5 dl vehnäjauhoja (tai Semperin glut.vaaleaa jauhoseosta+1rkl psylliumin siemeniä)

50 g voita tai margar.

35 g hiivaa

vajaa 1 1/2 dl haaleaa maitoa

1 tl suolaa

8 nakkia

munaa voiteluun

Nypi rasva ja jauhot kulhossa. Sek.hiiva, haalea maito ja suola keskenään. Kokoa ja alusta taikina, älä vaivaa. Leikkaa taikina yhtä suuriin paloihin. Jos käytät hieman nuukemmin taikinaa saat n. 10 nappulaa. Tee taikinasta 2x pidempiä kuin nakit ovat (ohuita pötköja) ja painele litteiksi. Kierrä taikina nakin ympärille. Lado ne leivinpaperin päälle. Peitä liinalla, anna kohota 10 min. Voitele munalla. Kypsennä 210C. Tarjoile esim sinapin kera.