Alkujaan ohje on täältä. Muuntelin edelleen ohjetta, jotta sain florenttinetyyppistä hyvää. Oikeissa florentiineissa pohja on tietääkseni tehty mantelista, mutta kaura on suuri "heikkouteni", niin päätin tehdä näin. Tämä herkku teki selvän vedenjaon porukoissamme. Toiset ihastuivat, toiset eivät pitäneet kuivatuista hdedlmistä, ja näin ollen eivät koko herkusta. Tätä teen varmasti toistekin, IHANAA!
200g voita sulatettuna (minä käytin lakt. margariinia)
9dl kaurahiutaleita (puhtaita kaurahiutaleita)
2rkl vehnäjauhoja (käytin gluteenittomia semperin jauhoja)
3tl leivinjauhetta
2dl sokeria
4tl vaniljasokeria
3 rkl siirappia
2 rkl juoksevaa hunajaa
Päälle:
500g kuivattuja hedelmiä, minä laitoin Hawaijimixiä, jonka ostin Prismasta
Päällä 2 levyä suklaata pursotettuna
Sekoita kaikki sekaisin. Levitä uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 175 asteessa 10 minuuttia (paistoin 15min). Paiston jälkeen hedelmäsekoitus ja viimeisenä sulatettu suklaa päälle. Anna jähmettyä esim jääkaapissa ja leikkaa paloiksi .
Kommentit