Ohje on ollut takavuosina jossain lehdessä. Hyvää on kuin mikä! Taviksille teen tavallisesta pastasta ja keliaakikoille gluteenittomasta. Sitten jaan seoksen ja muna-kerman kahden kattilan välillä. Näin kaikki saavat herkutella.
ps. tätä ruokaa piti tehdä tänään, mutta kuumeen vuoksi en kokkailemaan ole ryhtynyt. Herkullista joka tapauksessa, vaikka varastosta tulikin!
250g tagliatelle-pastaa tavallista (ja gluteenitonta)
vettä ja suolaa keittämiseen
1pkt pekonia
2 valkosipulinkynttä
purjoa pala
100g parsakaalia tuoreena tai pakasteena
1-2 porkkanaa
1/2 punaista paprikaa
2 munaa
2 dl ruokakermaa (minä käytän laktoositonta)
1/4 tl mustapippurirouhetta
Ruoan päälle : parmesanjuustoraastetta
Keitä pasta ohjeen mukaan. Murskaa valkosipulinkynnet. Leikkaa halkaistu ja huuhdeltu purjo viipaleiksi. Kuori ja suikaloi porkkana tikuiksi. Pilko parsakaali. Suikaloi paprika ohuiksi suikaleiksi. Leikkaa pekoniviipaleet suikaleiksi ja levitä ne kylmän paistokasarin pohjalle. Kuumenna pannu ja anna pekonin paistua rapeiksi. Lisää valkosipuli, porkkana, parsakaali, purjo ja paprika pannulle ja kypsennä niitä noin 10 minuuttia ahkerasti käännellen, kunnes parsakaalikin on pehmennyt. Vatkaa munat ja kerma, sekä pippuri keskenään. Valuta pastasta vesi ja lisää heti kasvikset joukkoon. Sekoita heti muna-kermaseos. Tarjoa välittömasti, vielä kosteana syviltä lautasilta parmesanjuuston kera.
Kommentit