Pionilaaksosta löytyi tämä ohje. Kakku on oikein maukasta ja herkullista. Kuorrutetta oli todella runsaanpuoleisesti. Itse teen seuraavalla kerralla kuorrutteen puolikkaasta määrästä.
Ohje kopioitu suoraan Pionilta.
200 g voita tai margariinia (laktoositonta)
2,5 dl sokeria
3 munaa
1 tl pikakahvijauhetta
1 tl kaakaojauhetta
1 dl kermaa (laktoositonta)
250 g vehnäjauhoja (minä käytin Semperin hienoa jauhoseosta)
2 tl leivinjauhetta
20 g mantelirouhetta
150 g suklaarouhetta
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen välillä voimakkaasti vatkaten. Sekoita keskenään kuiva-aineet ja suklaarouhe. Lisää vaahtoon kerma ja kuiva-aineet. Nostele taikina tasaisesti voideltuun kakkuvuokaan.Paista 175C (155C kiertoilmauunissa) asteessa n. 1 tunti.
Koristeluun: Kuorrutteen määrä annettu tässä puolikkaana!
25 g voisulaa
1/2 rkl kaakaojauhetta
2 rkl kahvia
tomusokeria
Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään.Lisää tomusokeria vähitellen, kunnes seos on riittävän jämäkkää.
Koristele haluamallasi tavalla.
Kommentit