Tämä kakunohje on ollut käytössämme varmasti parikymmentä vuotta.  Mieheni ja koko perheemme yksi suosikki. Aiemmin en ole tätä pakkaseen laittanut, mutta loistavasti pakkasen kestivät. Tein näitä juhliin neljä kappaletta. Oikein ihmettelen, etten aiemmin ole näin tehnyt. Juhlapäivää edeltävänä iltana pakkasesta pois. Koristeluja ei tarvitse. Itse koristelin kahvipavuilla. Tähän kakkuun suosittelen käytettäväksi voita, siis ihan oikeaa! Voi on täytteenä napakkaa, ei lötkisty niinkuin margariini. Yhteen kakkuun kuluu 400g suklaata.

ps. eräs tuttu mies sanoo, ettei kakkua voi syödä mielin määrin, sillä kieli tulee kipeäksi. =D

HUOMAA että GLUTeeniton kakku on TEHTY JYTTEJAUHOISTA!!!

150 g voita (laktoositon)

150 g taloussuklaata (tai laktoositonta suklaata)

1 1/2 dl sokeria

5 keltuaista

reilu 1 dl tummia jyttejauhoja (taviksille 1 1/2dl vehnäjauhoja)

1/2 dl perunajauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniliinisokeria

5 valkuaista

täyte:

2 dl aprikoosimarmeladia

100 g voita (laktoositonta)

vajaa 1 dl tomusokeria

1 keltuainen

50 g taloussuklaata (tai laktoositonta suklaata)

kuorrutus:

200 g taloussuklaata, tai laktoositonta suklaata

1 rkl huoneenlämpöistä rypsiöljyä tai 1/2 dl kermaa (laktoositonta) pehmittämään kuottutusta

Sekoita pohjaa varten voi ja suklaa.  Anna jäähtyä. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa sokeri ja keltuaiset kuohkeaksi vaahdoksi.  Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää keltuais-sokerivaahtoon vuorotellen suklaa-rasvaseosta ja jauhoseosta. Lisää viimeksi varovasti käännellen valkuaisvaahto.

Kaada taikina reilun kokoiseen voideltuun ja (gluteenittomilla) korppujauhoilla jauhoitettuun vuokaan. Kypsennä 175 C, (kiertoilma 160C) n,50 minuuttia.

Kumoa jäähtynyt kakku vuoastaan ja leikkaa kolmeen osaan. Sulata täytettä varten suklaa. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi seokseksi. Lisää seokseen ensin keltuainen ja sitten suklaa. Levitä jäähtyneille pohjille ensin aprikoosimarmeladia ja sitten suklaatäytettä. Sivele ohut kerros aprikoosia myös kakun pinnalle.

Laita huoneenlämpöiseen öljyyn, tai aavistuksen lämmitettyyn kermaan paloiteltu suklaa. Hämmennä koko sulatuksen ajan hiljalleen. Lämmitä miedolla teholla!!! Kuorruta kakku välittömästi. Nostele valunutta suklaata reunoilta takaisin ylöspäin. Älä "klähmi" pintaa edestakaisin. 

Anna jäähtyä vaikkapa seuraavaan päivään, jolloin maut tasaantuvat. Pakkasessa kakku mehevöityy.