Tätä on tehty silloin tällöin. Pikku-Rouvan toiveesta tätä tein eilen. Ingmanin ohje, jota on kokkailtu vuodesta 2002. Tällä kertaa en laittanut välikerrosta.

1244142238_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

200 g suklaakeksejä

100 g manteli- tai pähkinärouhetta

100 g tai hieman vähempi voita (laktoositon)

täyte:

1 l vaniljajäätelöä (laktoositon)

1/2 l tuoreita kirsikoita

100 g suklaarouhetta

(1/2 dl hedelmälikööriä, en käyttänyt)

2 dl kuohukermaa

päälle:

tuoreita kirsikoita

suklaarouhetta

Murenna keksit monitoimikoneessa. Sekoita mukaan mantelirouhe ja voisula. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan (halk. noin 25-28cm) pohjalle. Levitä pohjalle kolmannes muruseoksesta (loput säästetään kakun sisälle ja päälle). Laita pohja pakastimeen jähmettymään.

Sekoita notkeaksi sulaneeseen jäätelöön halkaistut kivettömät kirsikat tai halutessasi kirsikkahilloa ja rouhittua suklaata. (Mausta seos liköörillä ja) nostele vaahtoon viimeiseksi vatkattu kerma. Kaada puolet vaahdosta pohjan päälle sitten kolmannes muruseoksesta ja viimeiseksi loput vaahdosta. Koko komeuden päälle loppu kolmannes muruseoksesta. Pakasta vähintään neljä tuntia.

Irroita reunat ja siirrä tarjoiluvadille ja koristele kirsikoilla ja suklaarouheella. Ota hetkeä ennen tarjoilua tasaantumaan huoneenlämpöön.

Tuleva viikonloppu tuo jännitystä peliin. Toivottavasti muutaman kuvan saan ikuistettua koristeista yms.Cool