Tätä on tehty silloin tällöin. Pikku-Rouvan toiveesta tätä tein eilen. Ingmanin ohje, jota on kokkailtu vuodesta 2002. Tällä kertaa en laittanut välikerrosta.
200 g suklaakeksejä
100 g manteli- tai pähkinärouhetta
100 g tai hieman vähempi voita (laktoositon)
täyte:
1 l vaniljajäätelöä (laktoositon)
1/2 l tuoreita kirsikoita
100 g suklaarouhetta
(1/2 dl hedelmälikööriä, en käyttänyt)
2 dl kuohukermaa
päälle:
tuoreita kirsikoita
suklaarouhetta
Murenna keksit monitoimikoneessa. Sekoita mukaan mantelirouhe ja voisula. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan (halk. noin 25-28cm) pohjalle. Levitä pohjalle kolmannes muruseoksesta (loput säästetään kakun sisälle ja päälle). Laita pohja pakastimeen jähmettymään.
Sekoita notkeaksi sulaneeseen jäätelöön halkaistut kivettömät kirsikat tai halutessasi kirsikkahilloa ja rouhittua suklaata. (Mausta seos liköörillä ja) nostele vaahtoon viimeiseksi vatkattu kerma. Kaada puolet vaahdosta pohjan päälle sitten kolmannes muruseoksesta ja viimeiseksi loput vaahdosta. Koko komeuden päälle loppu kolmannes muruseoksesta. Pakasta vähintään neljä tuntia.
Irroita reunat ja siirrä tarjoiluvadille ja koristele kirsikoilla ja suklaarouheella. Ota hetkeä ennen tarjoilua tasaantumaan huoneenlämpöön.
Tuleva viikonloppu tuo jännitystä peliin. Toivottavasti muutaman kuvan saan ikuistettua koristeista yms.
Kommentit