Tässäpä vähän erilainen kuivakakku 80-luvulta. Unikonsiemenet rapisevat mukavasti suussa.
3 dl jauhoja (minä käytin semperin hienoja gluteenittomia jauhoja)
2 tl leivinjauhetta
1tl vaniliinisokeria
2 rkl kaakaojauhetta
1/2 dl suklaarouhetta
3/4 dl unikonsiemeniä
2 1/2 dl sokeria
150 g sulatettua rasvaa
2 munaa
3/4 dl maitoa (laktoositon)
3/4dl kiehuvaa vettä
Päälle:
100g taloussuklaata (tai laktoositon suklaa)
1 prk smetanaa
suklaarouhetta
Mittaa kulhoon kaikki kuivat aineet. Lisää sulanut, hieman jäähtynyt rasva, kevyesti vatkatut munat,maito ja viimeksi kiehuva vesi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhoitettuun (gluteenittomat korppujauhot) vuokaan ja paista 175C (kiertoilmauunissa 155C) noin tunti. Sulata kuorrutusta varten suklaa vesihauteessa. Anna hieman häähtyä, ja sekoita joukkoon smetana. Kuorruta jäähtynyt kakku ja viimeistele se vielä suklaarouheella. Voi pakastaa.
Kommentit