Ohjeen tähän herkuun sain ystävältäni vuosia, vuosia sitten.Herkku on lunastanut paikkansa joulupöydässämme. Kalaa syömme muutenkin, ja jouluna sitä on tarjolla monenlaisessa muodossa. Kuvan tonnikalahyytelö on keväisellä lautasella. Kiire oli tänä jouluna ilmeinen, ja hyytelö päätyi ensimmäiselle lautaselle, jonka käteeni sain. : )

Tupperin isoon rengasvuokaan tein 2x annoksen. Voi tehdä myös pieniin annosvuokiin.

2 prk tonnikalaa öljyssä paloina

75 g majoneesia

tilliä

mustapippurirouhetta

(suolaa)

6 liivatelehteä

1 lihaliemikuutio

1/2 dl vettä

1 prk kermaviiliä

Sekoita valutettu tonnikala, majoneesi, tilli, mustapippuri,suola ja kermaviili.

Liota liivatelehdet kylmässä vedessä n.5-10 min. Kiehauta vesi+liemikuutio, sekoita yksitellen liivatelehdet joukkoon.

Sekoita seokset keskenään. Kaada vuokaan hyytymään. Hyydytä väh. 2-3 tuntia jääkaapissa.