Vaari oli tulossa hoivakodista kyläreissulle ja jotain purtavaa oli kahville saatava. Sisareni pyysi tätä ohjetta viikko-pari sitten, omansa oli kadottanut. Ohjeen olen saanut eräältä emännältä vuonna -84. Aikanaan tätä leivottiin hyvinkin paljon meillä, sekä sisarellani. Kakku on hieman erilainen kuin tavalliset mokkapalat. Kuorrutus on ohut ja mokkainen. Vanhassa ohjeessa pohjaan laitetaan 300g rasvaa, joka on ehdottomasti liikaa, minä laitoin 200g. Päällä kuuluisi olla ns. vanhanaikaisia nomparelleja, kookoshiutaleita tms.  Vehnäjauhoista onnistuu aivan yhtä hyvin.

 

uunipannulliseen tarvitset:

Pohja:

4 munaa

4 dl sokeria

200 g voisulaa (lakt. margar.)

2 dl maitoa (laktoositon)

4 tl leivinjauhetta

4 tl vaniliinisokeria

6 dl vehnäjauhoja (minä käytin Semperin hienoja jauhoja)

Kuorrutus:

100 g voita (lakt. margar.)

2 dl sokeria

1 rkl kaakaojauhetta

4 rkl kahvia

Munat ja sokeri vaahdotetaan. Sulatettu rasva ja maito yhdistetään. Kuivat aineet sekoitetaan keskenään. Muna-sokerivaahtoon lisätään vuorotellen nestettä ja kuivia aineksia varovasti sekoitellen. Kaadetaan uunipannulle, jolla on leivinpaperi. Paistetaan 200C., noin 20 min., kunnes on kypsynyt.

Kuorrutusta varten aineet kiehautetaan kattilassa ja kaadetaan kypsän pohjalevyn päälle. Koristellaan kookoshiutaleilla, mantelilastuilla tai nomparelleilla.