Ohje on ruoka Pirkasta.

1900613.jpg

Ohjeessa käytetään naudan ulkofilettä, mutta kustannus-syistä olen tehnyt tätä porsaan ulkofilepihveistä (HK), joita myydään n. kilon rasioissa. Kuvassa porsaan sisäfilepaloja. Marinoidut ulkofilepihvit ovat perheemme mielestä parhaita.

1 raisa ulkofilepihvejä (siis me käytämme possun)

Maustevoi:

50-70g voita

1 valkosipulinkynsi (tai jos haluaa hiukka oikasta 1 tl valkosipulitahnaa)

1 rkl persiljasilppua

1/4 tl jauhettua mustaapippuria

Salviakasvikset:

300 g porkkanoíta

1 sipuli

200 g herkkusieniä

1-2 rkl öljyä

3 rkl pirkka Välimeren salviatahnaa

2 tl omenaviinietikkaa

ripaus mustaa pippuria

(1/2 tl suolaa)

persiljaa

Ota pihvit lämpenemään vähintään puoli tuntia ennen paistamista.

Hienonna valkosipuli ja sekoita kaikki aineet tasaiseksi tahnaksi. Tee maustevoista tanko kelmun sisään ja pane se jääkaappiin tai pakastimeen kovettumaan.

Kuori ja leikkaa porkkanat mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi. viipaloi sipuli ja lohko sienet neljään osaan. Paista porkkanoita pari minuuttia öljyssä, lisää sipulit ja kuullota niitä pari minuuttia. Lisää vielä sienet ja paista, kunnes neste on haihtunut sienistä. Mausta kasvikset salviatahnalla, etikalla, pippurilla ja halutessasi suolalla. Lisää joukkoon tarvittaessa tilkka vettä ja hauduta kannen alla, kunnes porkkanat ovat rapean kypsiä. Koristele persiljalla.

Paista pihvit ohjeen mukaan ja leikkaa maustevoista nappeja pihvien päälle.