Tämä on oikein maukas kakku/torttu. Tätä nautimme kuopuksemme 19-v kunniaksi! Oikeesti on järkyttävää, kuinka nopsaan vuodet menee!

Ohje on kopsattu suoraan Yhteishyvän ruokamaailmasta 6/07. Tätä onkin sitten tehty ja tehty eri täytteillä. Yksi perheemme suosikki!

Pohja:

150 g margariinia (laktoositonta)

11/2 dl sokeria

3 keltuaista

1 dl maitoa (käytin laktoositonta)

2 dl vehnäjauhoja (minä käytin Semperin hienoja jauhoja)

3 tl leivinjauhetta

Pinnalle: (marenki)

3 valkuaista

2 dl sokeria

1/2 tl vaniljasokeria

25 g manetlilastuja

Täyte:

8 dl raparperinpaloja

2 dl sokeria

tilkka vettä

3 dl kuohukermaa (laktoositon vispikerma)

Vatkaa margar. ja sokeri kuohkeaksi ja lisää keltuaiset yksitellen vatkaten. Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Lisää jauhot vuorotellen maidon kanssa margariinivaahtoon. Levitä seos pellille leivinpaperin päälle. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen edelleen vatkaten. Levitä valkuaisvaahto pohjan päälle ja ripoittele pinnalle mantelilastut. Paista kakkua 175C. noin 20-30 min., kunnes marenki on rapeaa ja vaaleanruskeaa ja pohjataikina kypsää.

Kiehauta (kuoritut), pilkotut raparperit pienessä vesitilkassa yhdessä sokerin kanssa ja anna jäähtyä. Vaahdota kerma tukevaksi vaahdoksi. Leikkaa jäähtynyt kakku  kahteen osaan.

Nosta toinen levu kakkuvadille. Jos raparperihilloke on kovin löysää, valuta siitä liika neste. Sekoita hilloke kermavaahtoon ja levitä vaahto kakkulevylle. Irroita toinen kakkulevy pohjalla olevasta leivinpaperista pitkällä notkealla lastalla. Nosta kakkulevy kahden pitkän lastan avulla raparperivaahdolla peitetyn kakkulevyn päälle.