Äiti oli eilen kylässä, ja leivoin meille tätä mustikkapiirakkaa.  Hänellä on myös keliakia, joten jauhovalinnoissa ei ollut vaikeutta.Mustikkapiirakka on tehty samalla ohjeella kuin luontaisesti gluteeniton pulla laskiaisena. Liitän myös tähän tuon pullan ohjeen. Nyt lisäsin hieman enemmän psylliumia ja rakenteesta tuli entistäkin parempi.

1/2 l maitoa (Käytin laktoositonta)

1 hiiva

1 reilu rkl psylliumimjauhetta

1 1/2 tl suolaa

3-4 tl kardemummaa

2 munaa

2 1/2 dl sokeria

n. 800-900g gluteenittomia jauhoja (käytin semperin hienoja jauhoja)

200 g margariinia

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Sekoita hiiva maitoon ja siihen hyvin vatkaten psylliumjauhe. Anna levätä 10min, että psyllium turpoaa. Lisää kardemumma, suola, sokeri ja munat. Lisää suurin osa jauhoista ja vaivaa/sekoita yleiskoneella. Kun taikina alkaa olla melko jämäkkää, lisää huoneenlämpöinen margariini. Lisää vaivaten niin paljon jauhoja kunnes taikina juuri ja juuri ei enää tartu sormeen. VÄLTÄ LAITTAMASTA LIIKAA JAUHOJA, muuten pullista tulee kuivia, eivätkä välttämättä kohoa hyvin.

Gluteenitonta taikinaa ei kohoteta kuin kerran, eli nyt ei vielä kohoteta. Jaa taikina kahteen osaan. Ota toinen pöydälle. MUOTOILE käsin pötkö, älä pyörittele pötköksi. Jaa taikina paloiksi ja pyörittele palat palloiksi hellävaroen. Laita pellille, ja pelti lämpimään, vedottomaan paikkaan. Pistä liina päälle ja anna kohota rauhassa.

TAI MUSTIKKAPIIRAKKA: Ota vajaa puolet taikinasta ja kauli hellästi pellin kokoinen levy + reunat. Sekoita hieman  sulaneet mustikat + 2 rkl perunajauhoja ja laita pullalevyn päälle. Ripoittele maun mukaan päälle sokeria. Paista n. 200C n. 20 min., tai uunisi mukaan, kunnes pohja on kypsä.