Tämä juustohyydyke-torttu matkasi työporukkamme pikkujouluihin eilen illalla. Kakku on suurehko, irtopohjavuoka 26 cm. Puolittaa voi pienempään vuokaan. Joulutähti marsipaania.

Erityis kiitos ahkeralle emännälle ja ihanille työtovereille!

Pohjaan laiton:

300 g gluteenittomia keksejä

100 g sulatettua rasvaa

Murenna tehosekoittajalla keksit ja sekoita joukkoon sulatettu rasva. Painele leivinpaperilla päällystetyn irtopohjavuoan pohjalle. Pistä jääkaappiin kylmettymään.

Täyte:

400 g (laktoositonta) tuorejuustoa 


3 dl tomusokeria

 
2.5 dl Baileys-likööriä


10 liivatetta


2 dl (laktoositon) vispikerma

Pistä liivatteet likoamaan runsaaseen veteen. Anna liota n. 5 min. Kiehauta tilkka vettä ja lioita liivatteet yksitellen veteen. Sekoita juusto, sokeri ja likööri keskenään. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita juusto-likööriseokseen liivateseos. Kun massa on tasaista, sekoita kermavaahto joukkoon. Kaada vuokaan pohjan päälle. Pistä n. 6 tunniksi hyytymään. Koristele mieleiseksesi.