Tämä juustohyydyke-torttu matkasi työporukkamme pikkujouluihin eilen illalla. Kakku on suurehko, irtopohjavuoka 26 cm. Puolittaa voi pienempään vuokaan. Joulutähti marsipaania.
Erityis kiitos ahkeralle emännälle ja ihanille työtovereille!
Pohjaan laiton:
300 g gluteenittomia keksejä
100 g sulatettua rasvaa
Murenna tehosekoittajalla keksit ja sekoita joukkoon sulatettu rasva. Painele leivinpaperilla päällystetyn irtopohjavuoan pohjalle. Pistä jääkaappiin kylmettymään.
Täyte:
400 g (laktoositonta) tuorejuustoa
3 dl tomusokeria
2.5 dl Baileys-likööriä
10 liivatetta
2 dl (laktoositon) vispikerma
Pistä liivatteet likoamaan runsaaseen veteen. Anna liota n. 5 min. Kiehauta tilkka vettä ja lioita liivatteet yksitellen veteen. Sekoita juusto, sokeri ja likööri keskenään. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita juusto-likööriseokseen liivateseos. Kun massa on tasaista, sekoita kermavaahto joukkoon. Kaada vuokaan pohjan päälle. Pistä n. 6 tunniksi hyytymään. Koristele mieleiseksesi.
Kommentit