Lilja-tyttönen on tänään vuoden vanha. Onnea! Tein mansikkakakun (vuoan halk. n 20cm), jossa hyydyke kakun ympärillä.

Päällä kermavaahtoa (laktoositon). Koristeena suklaalastuja.

Pohja:

1 muna

1/2 dl sokeria

1/2 dl semperin hienoa jauhoseosta (tai vehnäjauhoja)

1/4 tl leivinjauhetta

Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhot ja leivinjauhe kevyesti sekoittaen taikinaan. Laita taikina pieneen (18cm) irtopohjavuokaan, joka on rasvattu ja korppujauhoitettu (gluteenittomilla korppujauhoilla). Paista kypsäksi n. 20 min 170C (kiertoilma 155) asteessa. Kun pohja on jäähtynyt, leikkaa kahtia. Laita toinen kakkupohja ja vuoan rengas tarjoiluastiaan. Mansikat kakkupohjan päälle vuoan ympärille. Irroitusta helpottaa esim muovin/kalvon laittaminen vuokaan ennen mansikoita ja rahkamassaa.

Täyte:

Mansikoita vuoan ympärille, sekä 1/2 dl soseena kakkuun.

125g (1/2 prk) rahkaa (laktoositonta)

2 dl kermaa (lakt.)

1 tl vaniliinisokeria

1 rkl sitruunamehua

1/2 dl sokeria

2 1/2 liivatelehteä

Laita liivatelehdet kylmään veteen 5-10 min. ajaksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Soseuta masnikoita niin että määräksi tulee 1/2 dl. Sekoita vaniliinisok., sokeri, rahka ja sos. mansikka keskenään. Kuumenna sitruunanmehu kiehuvaksi, ja lisää siihen lioitetut liivatteet. Kaada kuuma seos rahkaseokseen ohuena nauhana ja sekoita hyvin. Lisää rahkaan kermavaahto, sekoita hyvin. Kaaada puolet ensimmäisen pohjan päälle. Asteta toinen pohja, ja kaada loppu rahkamassa päälle. Anna hyytyä jääkaapissa ainakin 4 tuntia. Irroita varosvasti vuoasta. Nauti hyvässä seurassa hyvän kahvin kera.=)