Tällä suklaa-taatelikakulla olemme herkutelleet 80-luvun alkupuoliskolta. Ohje on alunperin miehen veljen anopilta. Tämä on yhtä herkkua tehtynä vehnä- tai gluteenittomilla Jyttejauhoilla. Mieheni, jolla ei ole keliakiaa, pitää Jyttejauho  versiota parempana kuin vehnäjauhosta tehtyä. Kaakku on parhaimmillaan kun se on seissyt parista päivästä lähes viikkoon paistokuvun alla. Tämän jälkikypsymisen jälkeen, jos on tarpeen, saatan pakastaa kaakun.

Tämän kakun teen joka joulu 2x taikinasta, jolloin saan 3 kakkua (yksi pienempi ja kaksi keskikokoista).

250 g kivettömiä taateleita

2 dl vettä

200 g margariinia

2 1/2 dl sokeria

2 munaa

3 1/2 dl vehnäjauhoja (tai 2,7dl jyttejauhoja)

1 1/2 tl soodaa

1 tl vaniliinisokeria

1 dl (pähkinä tai)  mantelirouhetta

100 g taloussuklaata rouheena (tai tummaa laktoositonta)

Taatelit pilkotaan. Vesi sekä taatelit kiehautetaan ja jäähdytetään. Margariini ja sokeri vaahdotetaan, munat lisätään. Kuivat aineet sek. keskenään ja lisätään vuorotellen taateliseoksen kanssa. Rouhitut manteli/pähkinät+suklaa lisätään viimeisenä. Kaada hyvin voideltuun ja jauhoitettun vuokaan. Paistetaan 175C n 1 tunti. Kumotaan hyvin jäähtyneenä.