Kun tein viimeviikolla tavallisia kaalikääryleitä, alkoi mieli tehdä sienikääryleitä. Ihania olivatkin.

1 iso valkokaali

vettä, suolaa

täyte:

1 dl korppujauhoja (gluteenittomia)

2 dl kaalin keitinlientä

n. 300 g suppilovahveroita tms.

4,5 dl hienonnettuja kaalinlehtiä

2 isoa sipuli

1 dl puuroriisiä tai vähän reilu

2 3/4 dl vettä

3 tl suolaa

3 tl meiramia

2 tl timjamia

vajaa 1/2 tl mustapippuria

3 rkl siirappia

päälle: 5 rkl siirappia

haudutisliemi: 4 dl keitinlientä + 1 kasvisliemikuutio

Keitä kaali suolalla maustetussa vedessä kanta ylöspäin. Irroita lehtiä sitä mukaa kun pehmenevät. Pienet sisälehdet hienonnetaan täytteen jatkeeksi. Korppujauhot turvotetaan keitinliemessä isossa kulhossa. Lisää puolikypsät suurimot, sienet ja sipuli(jotka on haudutettu), hienonnetut kaalinlehdet, sekä mausteet ja siirappi.Täytteen tulee olla hyvin maustettua ja löysähköä. Jos tuntuu kuivakalta, lisää keitinlientä.

Pehmitettyjen kaalinlehtien lehtiruotia ohennetaan ja lehdet levitetään puhtaalle pöydälle.  Lehdille nostetaan 2-3 rkl täytettä. Ota kuitenkin huomioon lehden koko, jotta saat sen hyvin kiinni täytteen kera. Kääri lehdet paketiksi ja laita voideltuun uuninpannuun. Päälle valutetaan siirappia antamaan väriä ja makua. Kääryleitä kypsennetään aluksi 225 asteessa. Kun kääryleet ovat ruskistuneet molemmilta puolilta (käännä ne), lisää haudutusliemi. Alenna 175 asteeseen ja jatka kypsentämistä noin tunti. Tästä annoksesta tulee iso uunipannullisnen. Voit pakastaa mitä jää yli. Pakastamisesta ei ole maulle haittaa.

Nauti puolukkasurvoksen/hillon ja perunoiden/muussin kera.