Miehen yksi suosikkiruoka on kesäkeitto. Se sopii, sillä lihaton päivä (vähintään) kerran viikossa sopii minulle. Kauhistelin Hesarista lukemaani määrää, mitä me suomalaiset lihaa syömme!!! Olen AIVAN varma että joku syö osan meidänkin määrästämme. No, siitä en ole pahoillani. Punaista lihaa syön aika harvoin.

Kesäkeitto:

5-6 uutta perunaa

4-5 tuoretta porkkanaa

1-2 kesäsipulia varsineen

1 kukkakaali

200g tuoreita herneitä kuorittuna tai pakastehernepussi

nippu persiljaa

1-2 kasvis- tai yrttiliemikuutiota

2dl laktoositonta ruokakermaa

Anna kukkakaalin liota puoli tuntia uppovedessä. Pese perunat hyvin (itse en harrasta uusien perunoiden rapsuttamista), ja lohko ne sopivan kokoisiksi suupaloiksi. Rapsuta porkkanat ja pilko ne, samaten sipuli ja kukkakaali. Kun olet pilkkonut kaiken suupalan kokoisiksi lohkoiksi, pistä ne kattilaan. Vettä sen verran päälle, että lähes peittyvät. Lisää kiehuvaan veteen liemikuutiot.Keittämisen loppuvaiheessa lisää herneet. Kun perunat ovat kypsiä, lisää veden joukkoon laktoositon ruokakerma, persiljasilppu ja nokere voita.

Alla käyttämiäni liemikuutioita:

Laktoosittomia, ei merkintää gluteenista, ei lisättyä natriumglutamaattia. Minun makuun oikein maukkaita. Keliaakikkona ja laktoosivaivaisena ei ole helppo löytää omia liemikuutioita. Tämä oli itselleni jokin aika sitten löytö! Natriumglutamaatti on aiheuttanut paljon keskustelua. Meillä syö nykyään vuoden vanha Lilja melko usein, ja Matias 2kk kasvaa vauhdilla, joten ei ole yhden tekevää mitä lautaselta löytyy!