Tänään tein kakun meidän nuorenparin yhteiseen kotiin. ONNEA TEILLE! Sukulaisia oli mukavasti koolla. Oli kiva rupatella ja kuulla kuulumisia. Tortun toteutin gluteenittomana ja laktoosittomana. Toki sen voi tehdä aivan tavallisistakin aineista.Kirsikoita piti tottakai olla kun ollaan meidän nuoren rouvan kanssa "kirsikkafriikkejä" molemmat.

Pohja:

300 g suklaa-kaurakeksejä (Semperin suklaa-kaurakeksejä tai ihan tavallisia)

75g voita

Täyte:

5 dl vadelmia sulatettuna (tuorekoko tai juuri pakkasesta otettuna)

200 g tuorejuustoa

2 dl tomusokeria

1 tl vaniliinisokeria

6 liivatelehteä

2 dl vispi tai kouhukermaa

1/2 dl sitruunamehua

Päälle: esim. vadelmia kirsikoita ym.

Jauha keksit murusiksi ja lisää sulatettu voi. Taputtele reiluun irtopohja- tai reunavuokaan. Laita jääkaappiin jäähtymään.

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen veteen 5-10 minuutiksi. Soseuta sulatetut vadelmat.Sek. tuorejuusto, vadelmasose ja sokerit. Vaahdota kerma. Kuumenna sitruunan mehu ja lisää liivattteet. Sek. liivate tuorejuustoseokseen ja sek. kerma varovasti joukkoon. Anna hyytyä jääkaapissa 2-3 tuntia ja koristele.

ps. tämän kakun reunavuoan vein tuliaisiksi.