Tälläiseen herkkupiiraaseen törmäsin Mantan kyökissä. Pakko oli kokeilla, olihan minulla kermaviili pian jo vanhenemassaCool. No, ei tuo piirakka kauaa meillä vanhentunut. Hyvää piirakkaa ja monta suuta! Manta oli kokannut tämän vehnäntärkkelysjauhoista, mutta minä tein luontaisesti gluteenittomana. Nam.

Pohja:

5dl gluteenitonta jauhoseosta

2½dl sokeria

3tl leivinjauhetta

2tl vanilliinisokeria

2rkl kaakaota

150g suklaarouhetta (tummaa)

1prk kermaviiliä

150g margariinia (sulana)

4 munaa

Sekoita ainekset sekaisin tässä järjestyksessä.

Paista pohjaa uunipellillä n.25 minuuttia 200C.

Kuorrutus:

150g voita

2rkl kaakaota

6rkl maitoa

2tl vanilliinisokeria

vajaa pkt tomusokeria

Kiehauta voi, maito ja kaakao, lisää sokerit. Kuorrutteesta kannattaa tehdä juokseva, ja se on levitettävä nopeasti piirakan pinnalle, koska pinta kovettuu nopeasti. Piirakka on parasta kunnolla jäähtyneenä, kuorrute kovettuneena.