Tämä sopii vaikka kevään juhlapöytään. Gluteeniton lohikakku maistuu kaikille! Perheemme yksi suosikkeja.
Pohja:
150g esim. Vuohelan Aleksi-leipää (luontaisesti gluteention) tai ruisleipää
50g sulatettua voita (laktoositon)
Jauha tehosekoittimessa leivänpalat ja sekoita siihen sulatettu voi. Taputtele leivinpaperilla päällystetyn irtopohjavuoan pohjalle. Pistä jääkaappiin kovettumaan.
2 prk=400g (laktoositonta) tuorejuustoa
5 liivatelehteä
1 dl kasvislientä
200g lohta (kylmä ja tai lämminsavulohta)
50 g kirjolohenmätiä (muista käyttää pakkasessa min. 1 vrk ennen käyttöä)
mausteeksi: (kuivattua) tilliä, sitruunanmehua, pippuriseosta
Lioita liivatteita n. 5min. Kiehauta kasvisliemi ja sulata liivatteet siihen. Sekoita tehosekottimessa kalat, tuorejuusto ja mausteet. Viimeiseksi lisätään liivateseos nauhamaisena koko ajan sekoittaen. Jos lisäät mädin laita se nyt. Kaada seos pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa ainakin 4 tuntia.
Kommentit