Tämä sopii vaikka kevään juhlapöytään. Gluteeniton lohikakku maistuu kaikille! Perheemme yksi suosikkeja.

1239476623_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja:

150g esim. Vuohelan Aleksi-leipää (luontaisesti gluteention) tai ruisleipää

50g sulatettua voita (laktoositon)

Jauha tehosekoittimessa leivänpalat ja sekoita siihen  sulatettu voi. Taputtele leivinpaperilla päällystetyn irtopohjavuoan pohjalle. Pistä jääkaappiin kovettumaan.

2 prk=400g (laktoositonta) tuorejuustoa 

5 liivatelehteä

1 dl kasvislientä

200g lohta (kylmä ja tai lämminsavulohta)

50 g kirjolohenmätiä (muista käyttää pakkasessa min. 1 vrk ennen käyttöä)

mausteeksi: (kuivattua) tilliä, sitruunanmehua, pippuriseosta

Lioita liivatteita n. 5min. Kiehauta kasvisliemi ja sulata liivatteet siihen. Sekoita tehosekottimessa kalat, tuorejuusto ja mausteet.  Viimeiseksi lisätään liivateseos nauhamaisena koko ajan sekoittaen. Jos lisäät mädin laita se nyt. Kaada seos pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa ainakin 4 tuntia.