Tässä salaattia, jota oli tarjolla mm. tyttäremme häissä. Ohje Pirkka-lehdestä. Tänään söimme tätä savustetun lohen seurana ja lisänä oli perinteistä perunasalaattia. Tämä salaatti on perinteiseen verrattuna huomattavasti kevyempää.

1241204442_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

5-6:lle

500 g uusia perunoita

100 g purjoa

2 lehtisellerin vartta

150 g (rasia) herneenpalkoja (minä olen käyttänyt vain versoja)

1-2 omenaa

1 pkt Schwartzwaldin kinkkua (Pirkka), ilmakuivattu kinkku voisi sopia tilalle, on saman tyylsitä

Kastike:

1/2 dl rypsiöljyä

2 rkl omenaviinietikkaa

1 rkl juoksevaa hunajaa

1 rkl piparjuuritahnaa

1/2 tl suolaa

1/2 tl mustapippuria

Pinnalle:

hasselpähkinärouhetta

herneenversoja tai persiljaa

1. Leikkaa perunat pieniksi paloiksi. Hienonna halkaistu huuhdottu purjo ja lehtisellerin varret. Viipaloi puhdistetut sokeriherneen palot. Kuutioi kuoritut omenat.

2.Sekoita kastikeainekset ja kaada kulhoon salaattiainesten joukkoon. Anna maustua kylmässä.

3. Kaada salaatti laakeaan tarjoilukulhoon. Asettele salaattiin kinkkuviipaleet. (Minä hienonsin ne ja sekoitin ainesten joukkoon, muuten loppusalaatissa ei ole enää ollenkaan kinkkua). Ripottele pinnalle pähkinärouhetta. Levitä herneenversot pinnalle.