Tästä piirakasta käytän nimeä: Marjojen hävityspiirakka! Leivon tätä usein kevät-talvella, kun huomaan, että pakastin pullottelee edelleen marjoja. Eilen oli isäni jälleen kylässä, ja leipasin koko sakille tätä herkkua.

150 g margariinia

2 dl gluteenittomia- tai vehnäjauhoja

2 dl tattarijauhoja tai grahamjauhoja

2 tl leivinjauhetta

4 rkl sokeria

2 munaa

väliin:

10 dl marjoja (minulla oli 5 dl punaherukoita ja 5 dl vaaleita vattuja)

2 dl sokeria

2 rkl perunajauhoja

pinnalle:

150 g margariinia

1 dl sokeria

4 tl vaniliinisokeria

4 dl kookoshiutaleita

2 rkl perunajauhoja

Sekoita pehmeä rasva, jauhot ja leivinjauhe murumaiseksi seokseksi. Lisää sokeri ja muna. Sekoita taikina tasaiseksi. Levitä taikina jauhoitetuilla käsillä uunipannulle. Jos haluat, voit laittaa leivinpaperin, minä en laittanut. Sekoita marjojen joukkoon perunajauhot ja ripottele pinnalle. Lisää päälle sokeri. Paista piirkakkaa 200C 15min. Valmista päälle tuleva muruseos. Nypi pehmeä margariini, sokerit, kookoshiutaleet ja perunajauhot ryynimäiseksi seokseksi. Lisää puolikypsän piiraan päälle. Paista piirakkaa vielä n. 15 min.