Tässäpä ohje Runebergin torttuihin, joita olen lähes aina tehnyt. En muista mistä varsinaisen ohjeen olen napannut, mutta omaan makuun olen sen fiksannut. Hyvää Runeberginpäivää 5.2.

Mustalla pellillä tavisten tortut ja alla gluteenittomat.

Ohjeesta tulee 18-20 reilua torttua. Voit toki puolittaa ohjeen, jos haluat.

300 g margariinia

3 dl sokeria

4 munaa

3 dl vehnäjauhoja (minä laitoin semperin hienoja jauhoja)

2 tl leivinjauhetta

2 dl rouhittua mantelia

2 dl piparkakun muruja (tai korppujauhoja+1 tl piparkakkumaustetta ja vähän sokeria)

       (huom. jos teet gluteenitonta, käytä glut pipareita/korppujauh.)

Koristele vadelmahillolla ja pikeerillä, johon laitat  n. 2dl tomusokeria ja 1 rkl vettä. Pikeerin tulee olla hieman jämäkkää.

Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää munat hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon. Sekoita varovasti. Lusikoi taikina  muffinssivuokiin. Paina kuoppia muffinssien pintaan ja laita siihen hilloa. Täytteseen käy paistonkestävä hillo. Paista muffinsseja 200C:ssa.  Lisää jäähtyneeseen leivonnaiseen vadelmahilloa ja kuorrute reunoille.