Jälleen kerran käyty Lapissa! Päivä rupeaa silmiinpistävästi pitenemään. Lumen määrässä ei tänävuonna ollut Etelä-Suomeen paljon eroa, josko ollenkaan. Kuva pihalta. Alhaalla virtaa pikkuinen joki, jossa olen joskus käynyt avannossakin! Häly ja melu kaukana poissa...

Kävimme muutaman kerran Saariselän Siulassa pizzalla. Kotipizzan mainio isäntäpari valmisti loistavia pizzoja. Kuvassa gluteeniton, johon täytteeksi valitsin (Jänkhä pizzan: kylmsavuporo, kurkkusalaatti, kananmuna lisäksi) aurajuustoa ja valkosipulia. Oli maukas ja mehevä. Gluteenittomissa pizzapohjissa käytetään Moilasen valmiita pohjia. Toisella kerralla valitsin Berlusconi-pizzan, joka oli todella hyvää (nimestä huolimatta). =))

Pakkasta oli parhaimmillaan -34C. Apukokki tiesi tarkalleen, miksi ulkona käydään. Kolmella tassulla se sitten yritti asioitaan hoitaa. Pikapikaa se pinkoi sisään. Apukokin ympärille viritin hartiahuivini (alpakkaa). Huivin sain valmiiksi juuri ennen matkaa.

Sisälle päästyään se hakeutui heti peiton alle, oikea porokoira!=D

Kiilopäällä saimme mauksata poronkäristystä. Kuvassa lisukkeena herkullista bataattilaatikkoa. Paikka tuo minulle paaaaljon muistoja mieleen, jo vuodesta -75. Kaikki muistot ovat ihania ja rakkaita! 

Kiilopäälle oli tehty jälleen kauniita lumiveistoksia, kuukkelista lähtien joulupukkiin. Muuri oli kauniisti valaistu illan hämärissä.