Tämä piirakka on Risentan ohjeella tehty. Yksi kestosuosikki perheessämme. Jauhoina on Jyttejauhoja (tumma), ja voit korvata ne vehnäjauhoihoihinkin. Lasivuokaan puolet määristä.
Uunipannulliseen tarvitset:
2 munaa
2 dl sokeria
1 dl appelsiinituoremehua tai maitoa
50 g sul. margariinia
4 tl vaniliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
2 1/2 dl jyttejauhoja (vehnäjauhoja 3.2 dl)
Täyte:
3 rkl vadelmahilloa
6 dl laimeaa mehua
3 dl hyytelösokeria
1 1/2 l vadelmia
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää loput aineet ja sekoita tasaiseksi. Kaada leivinpaperilla päällystettyyn uunivuokaan ja paista 200C. kypsäksi, ei kuivaksi. Levitä jäähtyneelle pohjalle vadelmahillo sekä tuoreet tai hieman jäiset marjat. Tee hyytelö pakkauksen ohjeen mukaan ja lisää se tortun päälle. Anna huilia hetki jääkaapissa.
Jätskin kanssakin voi herkutella, minä nautin sellaisenaan.
Kommentit