Meillä kun monta suuta on kakkua odottamassa + ohikulkijat Hymy (hyvä Vaari, Sami ja Johannes + omat murut!) keitin molemmat purkit, jotka hyllyllä notkuivat. Hieman soveltelin ohjeen kanssa. Kondensoitu maito on kertakaikkisen ihanaa toffeeksi keitettynä. Niin makeaa se kyllä on, etten banaania laittanut, vaan vadelmia. Jossain blogissa vadelmia on käytetty ja mielestäni hapokkaat marjat ovatkin hyvä pari ihkaimelälle toffeelle. Tätä luultavasti teen uudestaankin, mieskin taisi tykästyä makuun.

Tämä kakku on ollut oikea projekti minulle. Maidot ostin hyllylle jo ennen blogin perustamista. Yhdessä tätä muutaman työkaverin kanssa kuolailtiin koneelta. Nyt voin todeta, että kannatti ostaa ne maidot!

Ohje mukaeltu Ullan Unelmista, suluissa omat muutokseni isompaan kakkuun. Pienemmästäkin kakusta riittää useampi pala.

Pohja:

300 g suklaa Digestive-keksejä (400g gluteenittomia keksejä, eli 200g suklaakeksejä ja 200g piparieta, jotka jääneet joulusta yli)

100 g voita (140g voita)

Täyte:

397 g kondensoitua maitoa (2prk)

2 banaania (vajaa 5 dl pakaste vadelmia)

2 dl vispikermaa (2prk)

2 tl vaniljasokeria (3tl)

kaakaojauhetta  kakun päälle ripoteltuna (en laittanut)

  1. Murustele keksit ja sekoita ne sulatetun voin kanssa hyvin sekaisin.
  2. Pingota 18 cm:n (minä laitoin 28cm:n) irtopohjavuoan pohjlle leivinpaperi ja taputtele keksivoi-seos vuoan pohjalle ja hieman reunoille, nosta jääkaappiin jähmettymään siksi aikaa kun valmistat toffeen kondensoidusta maidosta.
  3. Irrota etiketit purkista ja laita se vesikattilaan kiehumaan alhaiselle lämmölle noin 3 tunniksi. Tänä aikana se tiivistyy ja muuttuu toffeeksi.
  4. Kolmen tunnin päästä aukaise säilykepurkki ja kaada se pohjan päälle, levitä tasaiseksi. Nosta jääkaappiin tai pakkaseen että seos jäähtyy.
  5. Vaahdota kerma ja mausta se vaniljasokerilla.
  6. Pilko yksi banaani toffeen päälle, peitä torttu kermavaahdolla ja pilko toinen banaani kermavaahdon päälle.
  7. Sihtaa lopuksi kaakaojauhetta tortun päälle ja herkuttele!