Tämä on ns. vanhanaikainen unelmatorttu. En ole tätä aikoihin tehnyt, mutta välillä tätä tekee mieli. Rasvana kun on oikeaa voita, ei maku voisi parempi olla! Isäni tuli käymään hoitokodista ja häntä täytyy kyllä hiukan helliä. Omatekoinen on varmasti hänellekin mieleen.=)

Uuni 200C.

Pohja:

4 munaa

1 1/2 dl sokeria

2 1/2 rkl kaakaojauhetta

1 dl perunajauhoja

1 rkl vehnäjauhoja (käytin Semeprin hienoja gluteenittomia jauhoja)

1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sek. kuivat aineet keskenään. Sek. vaahtoon varovasti kuivat aineet seulan läpi. Levitä taikina leivinpaperille tasaiseksi nuolijan avulla. Kumoa valmis torttu sokeroidun puhtaan astiapyyhkeen tai sokeroidun leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä. 

Täyte:

100 g voita!!!

1 munan keltuainen

5 rkl pölysokeria

marjasurvosta tai hilloa

Sek. rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää hyvin sekoittaen keltuainen. Levitä voikreemi pohjan päälle. Kreemin päälle levitetään marjasurvos tai hillo. Tällä kertaa käytin vadelmapunaherukkahilloa. Monesti olen laittanut mansikkasurvosta, jossa ei ole ollut lisättyä sokeria. Toimii mainiosti niinkin.

Ohjeen olen muistaakseni saanut mieheni veljen vaimolta, joka on luultavasti saanut sen Aila-äidiltään. Tämä torttu on parasta levättyään joitain tunteja tai yön yli jääkaapissa. Olen joskus kokeillut margariinista, mutta maku kyllä kärsii!