Tänään paistoin tavallista ja gluteenitonta makaronilaatikkoa. Gluteenittomaan käytin Schärin pipette makaroneja. Minusta Schärin makaronit ovat laatikossa parhaita. Eivät vety, eivätkä tunnu jauhosilta. Tässä perusohje, jolla monesti makaronilaatikkoa teen.

1999829.jpg

 

5dl  tavallisia tai Schärin makaroneja

400g naudan paistijauhelihaa

1 reilu sipuli

ketsuppia

hieman  valkopippuria (itsejauhettuna)

3 munaa ja 1tl esim Pan suolaa

7dl maitoa (tavallinen, vähälaktoosinen tai laktoositon)

Laita uuni lämpeämään 200 C. Keitä makaronit lähes kypsiksi. Paista jauheliha  ja kuulota sipulit. Rasvaa uunivuoka  ja kaada ainekset vuokaan. Lisää n. 2rkl ketsuppia ja valkopippuri. Sekoita hyvin. Vatkaa munat ja suola sekaisin. Lisää maito joukkoon. Sekoita maito-munaseos aineksiin.Paista kauniin ruskeaksi alatasolla.

Lisäksi tarjosin raikasta salaattia.