Näitä kransseja olen tehnyt vuosikausia viemisiksi. Ohje on Valiolta.

Tämä pulla on vehnäjauhoista "taviksille" tehty. Gluteenittomanakin voi tehdä, mutta minulta se nyt tänä jouluna jää tekemättä.

Kransseja tulee 2 kpl tästä taikinasta. Itse teen monesti 2x taikinan, ja osan olen antanut lahjaksi.

3 dl maitoa

50 g hiivaa

1 muna

1 dl sokeria

2 tl kardemummaa

1/2 tl suolaa

125 g voita

10 dl vehnäjauhoja

täyte:

50 g voita

60 g punaisia säilykekirsikoita

60 g vihreitä säilykekirsikoita

1 dl rusinoita

voiteluun: munaa

päälle: mantelirouhetta, raesokeria

Sekoita hiiva haaleaan maitoon. Lisää muna, sokeri, suola ja kardemumma sekä osa jauhoista. Vatkaa taikina tasaiseksi. Alusta loput jauhot taikinaan ja lisää viimeisenä pehmeä voi. Anna taikinan kohota.

Leikkaa säilykekirsikat viipaleiksi. Jaa kohonnut taikina kahteen osaan. kauli ne levyiksi (30x40 cm). Levitä pehmeä voi ja hedelmät levyille. Kierrä levyt rullalle. Taivuta rullat kaareviksi. Anna kohota. Voitele ja leikkaa saksilla lovia rullan ulkoreunaan. Ripottele pinnalle mantelirouhetta ja raesokeria. Paista 200 C:ssa noin 30 min.