Muussin tekeminen on mielestäni taidetta. Jos joskus on tullut tehtyä pakaste- tai jauhomuussia, on pettymys saattanut olla kamala. Jokainen tekee hiukan erilaista ja perunalajikekin vaikuttaa ratkaisevasti lopputulokseen.

Siispä tässä omia vinkkejäni:

- valitse kaupasta jauhoisia lajikkeita (yleensä merkitty jauhoinen, kiinteä, yleis tms.)

- kuori perunat ohuelti kunnon kuorimaveitsellä

- jaa perunat lohkoihin (itse jaan ne 8:n osaan) ja laita samantein kylmään veteen

- keitä perunat kypsiksi ja kaada lähes kaikki vesi pois

- itse laitan tämän jälkeen kattilan tiskialtaaseen (lyhyt kun olen, helpompi jatkaa toimia, eikä roiskuminen ole vaaraksi)

- kuumenna maito lähes kiehuvaksi

- laita margariinia (tai voita), suolaa ensin jkv., ja kuuma maito perunoiden päälle

- ota sähkövatkain ja vatkaa muussi kuohkeaksi

- maista onko maku kohdillaan, lisää suolaa, rasvaa tai maitoa, jos makustuu siltä

- itse pyörittelen muussin makua suussa (niinkuin viininmaistajat tekevät) ja mietin onko maku täyteläinen vai hapokas.Nauru