Lilja-tyttönen täytti vuoden. Reilu viikko myöhässä kahviteltiin. Liljan äiti oli laittanut pöydän koreaksi, huh, huh! =) Sain tehdä kaakun ja tällä  kertaa olinkin tyytyväinen värimaailmaan. Onnea Lilja!

Pohjana gluteeniton 10 munan kakku. Ohjetta alapuolella.

025-normal.jpg

028-normal.jpg

027-normal.jpg

026-normal.jpg

 

 

016-normal.jpg

 

 Pohja:

10 munaa

5 dl sokeria

2,5 dl vehnäjauhoja (tai gluteenittomia semperin hienoja jauhoja)

2,5 dl perunajauhoja

2,5 tl leivinjauhetta

Voitele kakkuvuoka (jos teet gluteenitonta, huomioi että otat puhtaasta rasiasta). Jauhoita vuoka tavall. tai glut korppujauhoilla. Vatkaa huoneen lämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Sekoita kuivat aineeet varovasti muna-sokerivaahtoon seulan läpi. Kaada taikina vuokaan ja paista 175C (Kiertoilma 155) lämmössä n.40-60 min. kypsäksi.

Täyte:

1 prk lakt. rahkaa

4 dl lakt. vispikermaa

1 dl soseutettuja vadelmia

2 tl vaniliinisokeria

1 dl sokeria

(2 rkl sitruunanmehua)

Vispaa kerma vaahdoksi, lisää rahkaan sokerit, vadelmasose ja mehu. Lisää viimeiseksi kerma.

Voit halutessasi lisätä kokomaisia vattuja väliin.

Kostuta ja täytä pohjat.

Koristeluun tähän kakkuun meni n. 5dl kermaa ja 1 prk rahkaa.