Ohjeen olen ottanut Keliakialiiton mainoksesta tms. aikanaan. Tätä on tehty mm. Pikku-Rouvan ja Vävy-Pojan kihlajaisiin. Herkuttelimme tällä tiistaina synttärikahveilla. 

Daimit murskasin helposti!!! Murskasin ne niin, että niissä oli kuoret paikallaan. Työpöydälle ne laitoin, ja perunanuijan lappeella osalla ne nuijin. Tunnustelin sitten olivatko murskaantuneet. Avasin pussin yläkulman ja kaadoin.  Ei tarvinnut tehosekoitinta sotkea.

Pohja:

2 munaa

2 dl sokeria

150 g mantelijauhetta

2 tl leivinjauhetta

Voitele irtopohjavuoka ja jauhoita se mantelijauheella. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita mantelijauhe ja leivinjauhe. Yhdistä jauhot vaahtoon ja sekoita varovasti. Kaada taikina vuokaan ja paista 175C., noin  20-25 min. Tortun pinnan kuuluu laskeutua kuopaksi. Anna jäähtyä. Irroita pohja vuoasta ja pistä se takaisin.

Täyte:

4 dl kuohukermaa

3 keltuaista

1 dl sokeria

2 tupla Daimia (a´ 56g) hienonnettuna

Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Sekoita vaahdot keskenään ja lisää Daim-rouhe varovasti joukkoon. Kaada pohjan kuoppaan täyte. Pistä pakkaseen pariksi tunniksi. Ota noin 1/2 tuntia ennen tarjoilua pöydälle.

Kakun voi valmistaa jo esim. edellisenäkin päivänä, mutta ota se hyvissä ajoissa sulamaan.