Tämä ohje tuli ajankohtaiseksi minulle, kun työkaverini kyseli tälläisen ohjeen perään.Suklaanmakuisia n.250kpl MUNATTOMIA, rapeita ja meillä ainakin jouluvieraiden mieleen. Näitä pikkuleipiä ei kaulita,vaan ne leikataan. Ei järjin kauniita, mutta ilmeisesti hyviä. Ohje Otavan suuresta keittokirjasta vm. 1957. Olisihan nämä koristeltuina kauniimpia, mutta tänä jouluna aika todella oli kortilla.

500g fariinia tai hienoa sokeria, (minä käytin 50-50)

500g siirappia

500g voita

5 rkl kaakaojauhetta

1rkl inkivääriä

1rkl kanelia

1rkl neilikkaa

1rkl sooda

vajaa 1kg vehnäjauhoja

Lämmitä sokeri siirappi ja voi. Sekoita seosta silloin tällöin kunnes se on kylmää. Lisää kaakaojauhot ja mausteet. Sekoita joukkoon jauhot, joihin on seulottu sooda. Kaada taikina leivinpöydälle ja vaivaa notkeaksi. Leivo taikina 4cm paksuiseksi tangoksi. Pane muutamaksi tunniksi tai yön yli kylmään. Leikkaa ne terävällä veitsellä ohuiksi viipaleiksi ja pane ne leivinpaperin päälle pellille. Paista 200C.