Rosmariinikalaa (minä käytin silakkaa) syödään Kreikassa. Näissä on hieman kirpakka maku, erilainen kuin tavallisissa paistetuissa silakoissa. Ruoan erikoisuus piilee siinä, että nämä säilyvät jopa kuukauden jääkaapissa syötävinä. Säilyvyys perustuu etikkaan. Herkullisia ovat muussin kanssa. Pannun pohjalle tulee hieman kastikemainen seos mm. etikasta. Eivät ollenkaan kuivia, joten mitään erillistä kastiketta ei tarvita.

600g perattuja silakkafileitä

2 rkl sitruunanmehua

2 dl vehnäjauhoja (minä käytin Semperin hienoja glut. jauhoja)

2 tl suolaa (minä käytän Pan-suolaa)

1 tl valkopippuria

oliiviöljyä paistamiseen

2 rkl tai enemmän rosmariinia

1-1 1/2 dl punaviinietikkaa (jos käyt säilyttämään pidempään, laita enemmän)

Silakkafileet (itseperatut tai valmiit) laitetaan nahkapuoli alaspäin pöydälle. Puristettu sitruunanmehu laitetaan fileiden pinnalle.

Sekoita jauhot, suola ja valkopippuri.

Kuumenna öljy pannussa.

Pyöräytä silakat mol. puolilta jauhoissa ja paista mol. puolilta. Kun kaikki silakat on paistettu, laita kaikki takisin pannulle, hiero rosmariini rikki käsissäsi ja ripoittele kaloille.

Kaada etikka kuumaan pannuun kalojen päälle ja peitä kannella. Sammuta levy, mutta anna pannun olla levyllä kunnes meteli Huutolaantuu. Tarjoa muussin ja salaatin kanssa.