Kuva hieman epätarkka. Johtuuko höyryävän kuumasta kattilasta?

 

noin 1-1,2 kg bataattia kuorittuna ja lohkottuna

2 sipulia kuorittuna ja lohkottuna

2 valkosipulinkynttä kuorittuna ja lohkottuna

2 kasvisliemikuutiota

1- 1,25 l vettä

100 g pehneää vuohenjuustoa (1/2 pkt, sisältää laktoosia)

ripaus valkopippuria

1 tl kuivattua timjamia

2-3 dl ruokakermaa (minä käytän laktoositonta)

1 rkl valkoviinietikkaa

Pistä kuoritut ja lohkotut bataatit ja sipulit, kasvisliemikuutiot ja vesi kattilaan. Keitä kasvikset kypsiksi.

Mausta valkopippurilla ja timjamilla. Lisää vuohenjuusto. Soseuta keitto. Kaada joukkoon ruokakerma sekä mausta valkoviinietikalla ja anna kiehahtaa uudelleen.

Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoa keiton lisänä tuoretta leipää.